vrijdag 9 november 2012

Content curation

Dat was weer een heleboel lees- en kijkwerk.
Maar wel heel interessant.
Eigenlijk zijn de 'onderdelen' waaruit content curation bestaat gewoon de dingen waar je je als bibliotheekmens altijd al mee bezighield. De bibliotheek heeft toch eigenlijk van oudsher gepretendeerd dé organisatie te zijn waar (verantwoorde) kennis gestructureerd aangeboden wordt?
Voor wat betreft het delen van de informatie is er natuurlijk wel heel wat veranderd (anders zouden we ons nu niet bezighouden met 23 - en VerdiepDingen :-) )

Ik vond het wel grappig toen ik ging surfen op het net, dat ik zag dat er in heel veel landen wel iets te doen is over Content Curation. Het is dus wel iets wat leeft. (Compleet met tool-lijstjes zoals : Google Alerts, Google Reader, Facebook Friend Lists for Better Facebook News Feeds, Twitter Lists, HootSuite , Paper.li, Alltop, Mobile)

Ik heb zowel Scoop-it als Paper.li bekeken, maar was van beide nu niet direct onder de indruk. Zouden de afbeeldingen erin staan omdat er anders teveel tekst in komt wat mensen misschien toch niet lezen? Ik kon ook niet echt ontdekken of daar nu ander nieuws in stond dan je b.v. vindt op de krantenpagina's.
Misschien zijn ze (of één van de twee) wel handig voor b.v. de domeinspecialisten van Kennemerwaard die zoveel mogelijk informatie over hun specifieke domein willen bijhouden en delen?
Hoewel.....ik vind dat Storify misschien beter op zijn plek is in de bibliotheekwereld.

We zijn al best goed bezig geweest (vind ik) door de MyPip die we gebruiken goed te organiseren. (daar zaten alle elementen in: van af het verzamelen tot en met het delen) Dat is toch ook een vorm van Content Curation?




1 opmerking:

  1. Klopt, maar met bijv. scoop.it vernieuw je dat lijstje dagelijks. Ik vind MyPip persoonlijk meer een favorietenlijstje.

    BeantwoordenVerwijderen